Familieopstellingen

Inzicht in onderliggende patronen en dynamieken

Loop je in het contact met anderen telkens tegen bepaalde problemen aan? En zou je inzicht willen krijgen in de grondslag van die problematiek? Dan zou een familieopstelling een uitkomst bieden!

Vanuit inzicht werken naar transformatie

Het ophelderen van aangeleerde patronen en onderliggende dynamieken binnen jouw familie, gezin of relatie helpt om samen fijner te leven, en de fysieke of mentale klachten die vanuit die patronen ontstaan te helen!

Inzichtelijk

Door het uitbeelden van patronen en dynamieken, ontstaat er op eenvoudige wijze inzicht in de onderlinge relaties, en hoe die patronen en dynamieken veranderd kunnen worden ten gunste van alle betrokkenen

Transformerend

Het aanpassen van de patronen en dynamieken binnen jouw familie, gezin of relatie geeft ruimte en rust. We werken naar een situatie toe die voor aan alle betrokkenen recht doet. Zo kunnen onderlinge spanningen en emoties vrijgelaten worden.

Helend

Het vrijlaten van spanningen en emoties bevordert het herstel van fysieke, emotionele en mentale klachten die vanuit de belemmerende patronen en dynamieken zijn ontstaan. Dat lucht voor alle betrokkenen enorm op!

Hoe verloopt een familieopstelling?

Om patronen en dynamieken in een familieopstelling inzichtelijk te maken, kies je enkele objecten uit die bepaalde personen of zaken vertegenwoordigen. Zo kun je met behulp van houten poppetjes of steentjes onder andere gezinsleden, partners, collega’s of bijvoorbeeld overledenen opnemen in de opstelling.

Afhankelijk van de plaatsing van de betrokkenen in de opstelling, krijg je inzicht in onderlinge relaties, verborgen patronen, en onbalansen.

Met de inzichten die je tijdens de opstelling opdoet, gaan we vervolgens aan de slag om een nieuwe, gebalanceerde situatie te creëren, waarin alle betrokkenen zich zo prettig mogelijk voelen.

De verplaatsingen of herschikkingen die plaatsvinden geven inzicht in de oplossingen die de familie-, gezins- of relatieproblematiek kan verhelpen!

Ook voor bedrijven en organisaties!

Opstellingen zijn ook interessant voor bedrijven en organisaties. Met behulp van een opstelling krijg je onder meer inzicht in hoe er binnen een team wordt samengewerkt, hoe de managementcultuur binnen een bedrijf is, en waar uitdagingen liggen tussen collega’s.

Als aanvulling op een opstelling kan een Luisterkind afstemming voor je bedrijf ook een uitkomst bieden! Je kunt daarmee op heldere wijze inzicht krijgen in problematieken die op de werkvloer spelen. Kijk voor meer informatie bij de pagina “Bedrijfsafstemming“.

Plan jouw familieopstelling in!

Lijkt het je ook fijn om inzichten te krijgen in de patronen die binnen jouw familie, gezin of relatie aanwezig zijn? Neem dan contact op om een familieopstelling in te plannen! Ik hoop je snel te zien!

Ga naar de contactpagina